Nyhetsarkiv

 1. Øvingskveld i ferdighetsenteret 08.10.19

  Studenter arrangerer øvingskvelder i ferdighetssenteret

  Øvingskvelder i ferdighetssenteret er et nytt ukentlig tilbud for alle studenter ved LDH. Det er faste studentassistenter som planlegger og arrangerer kveldene for sine medstudenter.
  Les mer
 2. Reisebrev Perth september 19-3

  Reisebrev fra Perth, Australia 25. september 2019

  Perth er hovedstaden i vest-Australia, og her har vi nå vært i over to måneder allerede. Vi er seks studenter fra Lovisenberg som er her dette semesteret.
  Les mer
 3. Forskerne fra LDH som presenterte sin forskning på Forskningsdagen

  Forskningsdagene 2019 oppsummert

  Vi oppsummerer alle foredragene fra forskningsdagene den 24. september 2019.
  Les mer
 4. På besøk i masailandsby.

  Reisebrev fra Tanzania - skolehelseprogram og besøk i masailandsby

  Her kommer et nytt reisebrev fra Anna i Tanzania.
  Les mer
 5. Disputas Rebecka Norman 9. september

  Disputas: Measuring nursing practice in Norwegian nursing homes

  I Norge er det en økende andel eldre, og ved norske sykehjem er det en økende andel skrøpelige pasienter med komplekse omsorgsbehov. Samtidig er det begrensede ressurser og mindre tilgang til faglært personell. I sykehjem møter personell utfordringer med å prioritere hva som kan utføres og hva som må utelates ved mangel på tid. Denne prioriteringsprosessen påvirkes blant annet av egenskaper ved praksismiljøet. I sin doktorgradsavhandling har Rebecka Maria Norman utviklet og evaluert to spørreskjemaer som måler to sider av sykepleiepraksis i norske sykehjem, henholdsvis praksismiljøet og ikke utført pleie. 
  Les mer
 6. Kick-off forskningsprosjekt 25.09.19

  Kick-off for app-prosjekt

  Forskningsprosjektet "Praksisstudier i sykepleierutdanningen: En digital løsning for å øke fleksibilitet, kvalitet og effektivitet" har mottatt millionstøtte til nyskapende undervisning fra Diku. Onsdag 25. september var det kick-off for prosjektet med prosjektdeltakere, brukere og utviklere. 
  Les mer
 7. Ledig stilling ikon

  Ledige stillinger: Førsteamanuensis tilknyttet master i avansert klinisk sykepleie

  LDH er tildelt økt ansvar for å kvalifisere spesialsykepleiere og utvider fagmiljø og forskning ved mastergradsprogrammet i avansert klinisk sykepleie. Vi lyser derfor ut to nyopprettede faste stillinger, for tiltredelse august 2020 eller etter nærmere avtale.
  Les mer
 8. NOKUT frokostmøte om praksis - Tonje Gjulem, Kjersti Singstad og Gard Sandaker-Nielsen

  LDHs praksisarbeid trukket frem som suksesshistorie på NOKUT-seminar

  NOKUT satte søkelyset på praksisstudier i høyere utdanning i frokostmøte 13. september. LDH var eksempelet på en høgskole som har knekt den vanskelige praksiskoden. Praksiskoordinator Tonje Gjulem delte råd og erfaringer sammen med en av LDHs samarbeidspartnere, St. Hanshaugen Omsorgssenter ved Kjersti Singstad.
  Les mer
 9. Studenter i Tanzania. Praksisgruppa mi! Fra venstre: Leona, Tonje, meg, Sofie, Maren og Pernille

  Mambo! Reisebrev fra Tanzania den 9. september 2019

  Nå har jeg bodd i Tanga, Tanzania i tre uker. Tiden har gått mye fortere enn jeg hadde trodd! Jeg ante ikke hva jeg skulle forvente da jeg for et halvt år siden sendte inn søknaden min om utveksling, men jeg kan med hånda på hjertet si at det har vært så mye bedre, villere, mer lærerikt og spennende enn jeg hadde klart å forestille meg.
  Les mer
 10. Nyfødt prematur baby og gammel dame

  Forskningsdagene 2019

  Liv og helse eller makt? Mennesket og miljø i helseinstitusjoner
  Les mer